Panasonic Leica DG SUMMILUX F1.7 15mm ASPH

Objektiivi tarjoaa Panasonicin peilittömiin järjestelmäkameroihin laatua, jota tuskin uskottiin mahdolliseksi. Entä miten se pärjää esimerkiksi vääristymän ja vinjetoinnin puolesta?

#Objektiivit #Panasonic
8.8

Laajakulmaobjektiivin polttoväli vastaa kinokoossa 30 mm:ä, eli se sopii oivasti katukuvaukseen, perhekuviin ja maisemiin. Se painaa vain 115 grammaa, mitat ovat kamerassa vaivaiset 36 x 58 mm ja se on hyvin sopusuhtainen jopa Panasonicin pienimmissä peilittömissä järkkäreissä. Lähin tarkennusetäisyys on 20 cm. Hiljainen tarkennusmoottori voidaan vaihtaa painikkeesta käsikäyttöiseksi, minkä jälkeen tarkentaminen käy sulavasti liikkuvasta tarkennusrenkaasta. Se edessä on himmenninrengas, josta voidaan valita aukot F1,7–F16 tai asettaa se A-asentoon, jossa kamera säätää aukon itse. Todella mukavaa ja helppokäyttöistä. Kuvan keskusta on veitsenterävä jo täydellä aukolla. Terävyys vähenee hiukan aukolla F16, mutta on edelleen aivan käyttökelpoinen. Vääristymä on vähäistä, ja aukolla F1,7 esiintyy hiukan vinjetointia. Se vähenee voimakkaasti aukolla F2 ja katoaa kokonaan aukolla F2,8. Sisäiset heijastukset vastavalossa ovat olemattomat. Jäimme kaipaamaan kuvanvakainta.

Arvio

Leica-objektiivi on niin optisesti kuin mekaanisesti ehdotonta huippua. Kuvanvakaimen puuttuminen pudottaa arvosanaa hiukan. Käytännössä se on loistava objektiivi, jonka vääristymä ja heijastumat ovat hyvin vähäiset ja joka syyhyttää jokaisen harrastajan sormia.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic