Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 50-200mm F2.8-4.0 ASPH Power OIS

Kuvanlaatu ja viimeistely ovat hienot. Tehokas automaattitarkennus ja kuvanvakaus. Objektiivin jalustakiinnitys takaisi tasapainon erityisesti pienillä kameroilla kuvattaessa.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Panasonic
8.8

Pieni Micro Four Thirds -kenno mahdollistaa nimenomaan pitemmillä polttoväleillä objektiivien merkittävän pienentämisen ja keventämisen. Tämä 50–200-millinen vastaa kinokoon 100–400 millimetriä, mutta sen koko ja paino on vain alle puolet suurempien vastaavista. Laatu on kuitenkin huippua. Viimeistely on metallia, ja kaikki liikkuu tasaisesti ja pehmeästi. Kuvanlaatu on oikein hyvä jo täydellä aukolla kaikilla polttoväleillä. Se on parhaimmillaan koko zoom- alueella vain yhden aukon himmennyksellä. Vääristymiä tai vinjetointia ei näy. Etsimestä huomaa, miten kuvanvakaus tarttuu objektiiviin kuin rautanyrkki 1–2 sekunnissa, kun laukaisin on painettu puoleen väliin. Mukana tulee vastavalosuoja, mutta yllättäen jalustakiinnitystä ei ole sen paremmin perus- kuin lisävarusteenakaan. Sellainen tasapainottaisi objektiivia erityisesti kuvattaessa jalustalla pienemmillä Panasoniceilla. 50–200 mm on Micro Four Thirds -kameroissa hyvä zoomalue, joka täydentää normaalizoomia loistavasti. Lyhin tarkennusetäisyys 75 cm on oikein hyvä. Jos hinta tuntuu liian suolaiselta, Panasonicilla on myös 45–200-millinen, joka maksaa vain 530 euroa. Se ei kuitenkaan ole läheskään yhtä tarkka, varsinkaan pitemmillä polttoväleillä.

Arvio

Jos hinta tuntuu liian suolaiselta, Panasonicilla on myös 45–200-millinen, joka maksaa vain 530 euroa. Se ei kuitenkaan ole läheskään yhtä tarkka, varsinkaan pitemmillä polttoväleillä.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic