Panasonic Lumix G 20mm F1.7 II ASPH

Pimeään vuodenaikaan on valovoimainen, kiinteäpolttovälinen objektiivi omiaan hämärässä kuvaamiseen. Panasonic päivitti yhden suosituimmista objektiiveistaan versioon II.

#Objektiivit #Panasonic
8.9

F1,7:n valovoimallaan objektiivi on kolme täyttä aukkoa valovoimaisempi kuin Panasonicin pakettiobjektiivi, jonka 20 mm:n kohdalla valovoima on F4,5. Kuvanlaatu siis paranee, kun voidaan käyttää lyhyempää valotusaikaa tai pienempää herkkyyttä. Kuvanvakain kuitenkin puuttuu. Aukolla F2,8 ei kuvanlaadussa ole moittimista. Terävyys ja kontrasti ovat hyvät keskeltä aivan kuvan kulmiin saakka, ja myös vääristymä ja vinjetointi ovat lähes olemattomat. Täydellä aukolla näkyy aavistuksenomaista vinjetointia ja terävyys vähenee hiukan kulmissa. Taustan epätarkkuus eli boke on jonkin verran pehmeämpi kuin Panasonicin 14-42 mm:n pakettiobjektiivilla. Täydellä aukolla F1,7 saadaan haluttaessa myös aikaan pieni terävyysalue, varsinkin lyhyillä kuvausetäisyyksillä.
Uusi objektiivi on 2,5 cm pitkä ja painaa 87 grammaa eli puolet Olympuksen kalliimmasta kiinteäpolttovälisestä. Lähin tarkennusetäisyys on 20 cm. Objektiivissa on hyvä tarkennusrengas, joka toimii mekaanisesti hyvin.

Arvio

Panasonicin uusi kiinteäpolttovälinen 20 mm:n objektiivi on niin huomaamaton, että järjestelmäkamera muistuttaa sen kanssa lähinnä taskukameraa. Sen kuvanlaatu on ehdotonta huippua, ja F1,7:n valovoima avaa mahdollisuuksia, joita zoom-objektiivilla ei voida saada.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic