Pentax smc DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL [IF] DC WR

Se, joka on kokeillut Pentaxin halpaa 18-55 millin pakettizoomia tietää, että se on hauras, muovinen, ja sen tarkennusmoottori kuulostaa hiustenkuivaajalta.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Pentax
8.4

Se, joka on kokeillut Pentaxin halpaa 18-55 millin pakettizoomia tietää, että se on hauras, muovinen, ja sen tarkennusmoottori kuulostaa hiustenkuivaajalta. 18-135-millinen on kuitenkin sitä, mitä Pentaxin uudet, mainiot järjestelmäkamerat ansaitsevat. Objektiivi on pieni, kevyt, äänetön ja tyylikäs. WR-merkintä kertoo, että se on suojattu pölyltä ja kosteudelta samantasoisesti kuin rungotkin. Tarkennusta voidaan hienosäätää käsin. Se onkin tarpeellinen ominaisuus Pentaxille, jonka tarkennuspisteet peittävät vain vaatimattoman osan kuva-alasta. Viimeistely on pääosin hyvää, mutta upouuden testiobjektiivimme tarkennusrenkaan kumipäällyste tuntui liukkaalta. Painikkeita siinä ei ole eikä myöskään kuvanvakainta.
Terävyys on hyvänpuoleinen, mutta yllättäen jopa hiukan huonompi kuin Pentaxin 18-270-millisessä. Varsinkin reunojen piirto oli täydellä aukolla melko pehmeää. Se voi olla pienoinen ongelma kopio- ja arkkitehtuurikuvissa, muttei muualla. Objektiivin vääristymä on vähäistä ja vinjetointikin on keskitasoa. Uudet Pentax-kamerat on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti. Samaa ei valitettavasti voi sanoa objektiiveista. On vaikeata perustella sitä, että tämä objektiivi maksaa lähes puolet enemmän kuin Canonin ja Sonyn 18-135 -milliset.

Conclusion

18-135 mm WR on Pentax-kuvauskaluston kulmakivi. Se on hyvä, tiivistetty, tarkentuu äänettömästi ja sitä myydään pakettina K-30:n ja K-5 II:n kanssa. Siksi se on testivoittaja.

Ominaisuudet

Merkki
Pentax