Samyang 16mm T2.2 ED AS UMC CS

Jos kerran elokuvakoulu käyttää Samyangin cine-objektiiveja valokuvauskoulutuksessaan, niin ehkäpä tämä edullinen laajakulma sopii myös innokkaalle videoharrastajalle.

#Objektiivit #Samyang
7.5

Samyangin uusi, videokuvauksiin suunniteltu 16 millin laajakulmaobjektiivi sopii Canoniin, Nikoniin sekä Sonyn A- ja E-kiinnityksiin – ja ainoastaan APS-C-kennokoon runkoihin. Objektiivi on pitkälle sama kuin Samyangin edellinen 16 mm F2, mutta siitä puuttuu automaattitarkennus ja kameran kanssa kommunikoiva siru.
Aukkojen säätäminen suurimmasta pienimpään on kätevää, koska täysien aukkojen pykäläväli ei ole muita pitempi. Tarkennus- ja aukkorenkaiden pinnoitteena on nyt kumin sijaan hammaspyörä. Tarkentaminen käy tasaisen pehmeästi, mikä ei tosin hyödytä valokuuvaajia mutta on videokuvauksessa erittäin tärkeää. Aukkoautomatiikka, Auto ISO ja valotuksenkompensaatio antavat pelivaraa, joiden turvin tällä objektiivilla voi ottaa myös valokuvia, jos vain tyytyy pelkkään käsitarkennukseen.
Objektiivi valitettavasti sekä vinjetoi että vääristää täydellä aukolla, ja terävyys kärsii pienimmillä aukoilla. Sitä vastoin keskisuurilla aukoilla kuvattaessa on kuvanlaatu oikein hyvä.

Arvio

Samyang-objektiivin tarkennusrengas liikkuu pehmeästi, minkä ansiosta sillä on hyvä kuvata videota. Huono puoli on sopimattomuus kinokoon runkoihin. Vinjetointia ja vääristymää esiintyy täydellä aukolla, mutta keskisuurilla aukoilla kuvanlaatu on hyvä.

Ominaisuudet

Merkki
Samyang