Samyang AF 18 mm F2.8 FE

Samyangin voimakas, kiinteäpolttovälinen laajakulmaobjektiivi voi tuntua lelulta, kun sitä pitelee ensimmäistä kertaa kädessä. Vaikka materiaali on muovia ja paino vain 145 grammaa, yleislaatu on hyvä.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Samyang
9.0

Samyangin voimakas, kiinteäpolttovälinen laajakulmaobjektiivi voi tuntua lelulta, kun sitä pitelee ensimmäistä kertaa kädessä. Vaikka materiaali on muovia ja paino vain 145 grammaa, yleislaatu on hyvä. Siksi se sopii mukaan matkoille, koska sitä ei juuri edes tunne, kun se on kiinni kamerassa. Se on tarkoitettu kinokoon Sony-kameroihin, mutta sitä voidaan käyttää myös APS-C-koon rungoissa, joissa siitä tulee 27 mm:ä vastaava erinomainen laajakulma. Automaattitarkennus toimii nopeasti, tarkasti ja erittäin hiljaa, ja kuvanlaatu on yllättävän hyvä. Vääristymä on hyvin vähäistä. Täydellä aukolla kuvattaessa näkyy on selkeää vinjetointia eli tummentumaa kuvan kulmissa, mutta se häviää himmennettäessä. Terävyys on erinomainen kuvan keskustassa, ja F5,6:lla se ulottuu kulmiin asti.

Objektiivin suurin haittapuoli on, että se ei tunnu kovin vankalta eikä se kestä kosteita säitä. Hinta on kuitenkin edullinen. Pienen vastavalosuojan lisäksi mukaan tulee on myös kova kotelo, joka suojaa objektiivia hyvin.

Arvio

Kevyt ja terävästi piirtävä mutta edullinen objektiivi. Automaattitarkennus toimii nopeasti ja tarkasti, mutta objektiivi ei tunnu kovin vankalta.

Ominaisuudet

Merkki
Samyang