Samyang AF 85mm F1.4 EF

Edullinen, valovoimainen ja kevyt, automaattitarkenteinen muotokuvaobjektiivi. Kaunis bokeh ja muotoilu. Ei optista kuvanvakainta. Automaattitarkennus ei ole kovin nopea, ja terävyys voisi olla parempi.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Samyang
8.5

Valovoimainen ja hyvin suunniteltu muotokuvaobjektiivi antaa vastinetta rahoille ja on hyvä vaihtoehto Canonin nykyobjektiiveille, jotka maksavat kaksi kertaa niin paljon. Samyangin mallissa on automaattitarkennus, ja mitat ja paino on pidetty sellaisina, että objektiivi on helppo pitää mukana. Se painaa 485 grammaa, kun kilpailijan vastaava painaa 950 grammaa. Objektiivissa ei ole kuvavakainta, joka olisi suuri apu hämärässä kuvattaessa.
Objektiivissa on hiljainen ja tarkka tarkennusmoottori, mutta se ei ole aivan yhtä nopea kuin alkuperäismallissa. Myöskään Samyangin kuvanlaatu ei vedä vertoja alkuperäiselle. Suurimmilla aukoilla näkyy selvää vinjetointia, joka on poissa vasta noin aukolla F7,1. Terävyys ei vakuuta aukolla F1,4, mutta F2:lla ja F2,8:lla voi ottaa hienoja muotokuvia, joissa on kaunis taustasumennus. Reunoilla näkyy pientä epätarkkuutta aukkoon F8 asti. Samyangin pienin aukko on F16, kun Canonilla se on F22. Johtopäätökseksi tulee, että Samyangin 85-millinen on hieno ja edullinen vaihtoehto alkuperäisobjektiiville, mutta että Samyangin valitseva joutuu tinkimään joistakin ominaisuuksista.

Arvio

Johtopäätökseksi tulee, että Samyangin 85-millinen on hieno ja edullinen vaihtoehto alkuperäisobjektiiville, mutta että Samyangin valitseva joutuu tinkimään joistakin ominaisuuksista.

Ominaisuudet

Merkki
Samyang