Samyang Reflex 300 mm F6.3 UMC CS

suhteellisen edullinen peilitele vain 7,3 sentin pituisena ja 261 gramman painoisena kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta. Kuinka Samyangin tehokas tele pärjää kuvaustilanteessa?

#Objektiivit #Samyang
7.9

Peilitele on tehokas teleobjektiivi, joka on kooltaan ja painoltaan vain murto-osa tavallisesta teleobjektiivistä. Niinpä se sopii hyvin maisema- ja matkakuvaukseen. Testattavana ollut Samyangin malli sopii Canonin, Fujifilmin, Sonyn, Olympuksen ja Panasonicin järjestelmäkameroihin. Polttovälin kinovastaavuus on telejatkeen valinnan mukaan 450–600 millimetriä.

Objektiivia säädetään käsin, eikä sitä voida ohjata kameran automaattitoiminnoilla. Niinpä myös valotus asetetaan manuaalisesti tai esivalitulla aukolla F6,3. Suljinaikaa voidaan lyhentää suurentamalla ISO-arvoa käsin. Telen kanssa voi käyttää myös valotuksenkorjausta.
300 millin polttovälillä voi kuvata 90 sentin päähän, joten kyseessä on lähes makro-objektiivi, ja objektiivin taakse voi kiinnittää 25,5 millin suotimia. Peilitelen tunnistaa kiinteästä aukosta, joka on tässä F6,3, huomattavasta vinjetoinnista (jonka voi korjata täysin kuvankäsittelyllä) sekä valoisista ja epätarkoista alueista. Tätä kaikkea voi hyödyntää taiteellisesti.

Arvio

Samyangin peilitele on hauska, erilainen ja jokseenkin edullinen erikoisobjektiivi, jolla saa loma- ja luontokuviin aivan uutta luonnetta. Objektiivia on helpointa käyttää sähköisellä etsimellä, mutta vinjetointi ja epätarkat valoisat alueet ovat kuvaajalle uusia haasteita.

Ominaisuudet

Merkki
Samyang