Samyang T-S 24mm F3.5 ED AS UMC

Samyang on tehnyt perspektiivin-korjausobjektiivin edulliseen hintaan. Käyttäjältä vaaditaan paljon, koska kamera ja objektiivi eivät tee yhteistyötä.

#Objektiivit #Samyang
8.0

Perspektiivinkorjausobjektiivia käytetään yleen-
sä oikaisemaan esim. arkkitehtikuvien kaatuvia linjoja tai kiertämään tarkennustasoa mainos- tai ruokakuvauksessa. Samyangin mallin polttoväli on 24 mm ja se maksaa vain puolet Canonin ja Nikonin malleista. Sitä valmistetaan myös Pentaxin ja Sonyn objektiivikiinnityksillä.
Objektiivi muistuttaa muotoilultaan Canon TS-E 24 mm F3.5L II:ta. Valotusaika ja aukko säädetään käsin. Normaaliasennossa voidaan käyttää kameran valotusmittausta, mutta perspektiivinkorjauskäytössä kuva pimenee parinkin aukon verran. Silloin on tarkastettava kuva huolellisesti näytöltä heti kuvaamisen jälkeen. Kuvan terävyys ei ole kaksinen aukolla F3,5. Objektiivia tulisikin käyttää vain aukolla F5,6 tai pienemmällä, jos mahdollista. Terävyys heikkenee asteittain kaatuvia linjoja oikaistaessa, ja samalla ilmenee vääristymää. Normaalisti se olisi helppo hoitaa kuvankäsittelyssä, mutta tässä se ilmenee vain toisessa puolessa kuvaa. Tilt-toiminto taas toimii varsin hyvin.

Arvio

Samyangin perspektiivinkorjausobjektiivin käyttäminen on hyvin vaativaa. Jos kuvista tulee hyviä ja teräviä, voit ottaa siitä kaiken kunnian – objektiivia on osattava käyttää hyvin. Samyang on hyvin kunnianhimoinen erikoisobjektiivi halpaan hintaan.

Ominaisuudet

Merkki
Samyang