Samyang XP 10mm F3.5

Samyangin uusi 10 mm muistuttaa kalansilmää, mutta se on aito ultralaajakulma ja hillittömin, jonka voi saada Canonin kinokoon peililliseen.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Samyang
9.0

Samyangin uusi 10 mm muistuttaa kalansilmää, mutta se on aito ultralaajakulma ja hillittömin, jonka voi saada Canonin kinokoon peililliseen. Kuvista tulee teräviä kaikilla aukoilla, mutta vinjetointia on hiukan F8:aan asti. XP 10 mm on 11 mm:n asetuksella hieman parempi kuin Canonin EF 11–24 mm. Laajakulma tekee kuvan reunoista hieman kaarevia, ja vastavalossa näkyy sisäisiä heijastumia. Kumpikaan ei ole suuri ongelma ja ne on helppo korjata kuvankäsittelyssä. Toisin kuin Samyangin ensimmäisissä objektiiveissa, XP 10 mm:ssä on itsessään prosessori, joten kameran valotusautomatiikka toimii. Automaattitarkennusta ei ole, mutta tarkennusta tarvitaan vain, jos kohde on metriä lähempänä, sillä laajakulman syvyysterävyysalue on suuri.

Arvio

Automaattitarkennusta ei ole, mutta tarkennusta tarvitaan vain, jos kohde on metriä lähempänä, sillä laajakulman syvyysterävyysalue on suuri.

Ominaisuudet

Merkki
Samyang