Sigma 10-20mm F4.0-5.6 EX DC HSM

Mekaanisesti objektiivissa ei ole kalliiden laatuobjektiivien viehätystä eikä sulavia liikkeitä, mutta pohjimmiltaan sen rakenne on asiallinen ja toimiva.

#Objektiivit #Sigma
8.4

Mekaanisesti objektiivissa ei ole kalliiden laatuobjektiivien viehätystä eikä sulavia liikkeitä, mutta pohjimmiltaan sen rakenne on asiallinen ja toimiva. Zoomrengas kiertyy samaan suuntaan kuin alkuperäisissä Pentaxeissa, tarkennusrengas taas päinvastaiseen. Sitähän ei kuitenkaan paljoa käytetä. Valovoima on F4– F5,6. Se ei ole kovin paljon ja tekee järjestelmäkameran etsimen kuvattaessa melko pimeäksi. Optisesti objektiivi on tasainen. Se piirtää alkuperäisten Pentax-objektiivien tavoin todella hyvin aukolla F8. Suurimmat ja pienimmät aukot piirtävät heikommin. Niin vinjetointi kuin vääristymäkin ovat molemmat hyvin lähellä testin keskiarvoa, eli lukuarvoina 101,7 ja 122.

Arvio

Sigman objektiivi on järkevä vaihtoehto, joka vastaa Pentax-rungoissa 15–30 mm polttoväliä. Optisesti se on alkuperäisobjektiivien tasoa, mutta se on puolet halvempi kuin ne.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma