Sigma 12-24mm F4.0 DG HSM Art

Objektiivi on mekaanisesti ja optisesti huippuluokkaa ja maksaa vähemmän kuin alkuperäisobjektiivi. Suuri etulinssin suojus on kömpelön muovinen, mikä alentaa kokonaisarvosanaa.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Sigma
9.0

Sigman uutta, voimakasta laajakulmazoomia saa Canonin ja Nikonin kinokoon kameroihin sekä Sigmaan. Objektiivin hinta on samalla tasolla kuin Nikonin 14-24 mm F2.8 ja puolet Canonin 11-24 mm F4.0L:n hinnasta. Art-merkintä tarkoittaa Sigmoissa objektiivin korkea laatua, ja mekaanisesti objektiivi onkin erittäin vakuuttava. Vain etulinssin suojus on halvan muovinen, joskin sinänsä hyvin tarpeellinen suojaamaan suurta linssiä. Zoom- ja tarkennusrenkaat kiertyvät samaan suutaan kuin Canoneissa, siis päinvastoin kuin Nikoneissa. Tarkka automaattitarkennus on nopea ja äänetön.
Optisesti Sigman 12–24-millinen on vaikuttava. Vinjetointia on vain vähän 12 mm:llä täydellä aukolla. Tarkkuus on erinomainen reunasta reunaan kaikilla polttoväleillä aukolla F8 ja hieno keskialueella myös täydellä aukolla. Vääristymää on hieman 12 mm:llä, mutta ei 14 mm:llä. Vääristymää ja vinjetointia on jopa vähemmän kuin Canonin 11–24-millisellä. Nämä kaksi objektiivia ovat suunnilleen samankokoiset ja -painoiset. Sisäisiä heijastuksia syntyy kuvattaessa aurinkoa päin, mutta ei enempää kuin näin laajakulmaiselta objektiivilta sopii odottaa. 12 mm:llä saa diagonaalisen 122 asteen laajakulman, joka sopii maisemiin ja arkkitehtuuriin.

Conclusion

Huippuluokan laajakulma

Ominaisuudet

Merkki
Sigma