Sigma 120-300mm F2.8 DG OS HSM

Sigman uutuus on paljon kiinteäpolttovälisiä alkuperäisobjektiiveja edullisempi. Entäpä laatu?

#Objektiivit #Sigma
8.6

Jos halutaan käyttää 120–300 -millistä objektiivia, jonka valovoima on F2,8, on valinta helppo. Tämä Sigma on ainoa laatuaan. Se painaa reilun kilon enemmän kuin vastaavat 300-milliset alkuperäisobjektiivit ja vaatii painonsa vuoksi jalustan. Mukana tulee hyvä vastavalosuoja ja irrotettava jalustakiinnike. Objektiivi on pöly- ja kosteussuojattu. Se toimii mekaanisesti hyvin, mutta suuri zoomausrengas on tiukka.
Tarkennusmoottori on hiljaista HSM-tyyppiä, mutta oletusasetuksilla tarkennus on selvästi hitaampi kuin alkuperäisobjektiiveilla. Muutimme Sigman 48 euron hintaisella usb-telakalla lähimmän tarkennusetäisyyden 2,5 metriin ja säädimme AF-nopeuden huippuunsa. Tarkennusnopeus parani selvästi ja on jo lähellä huippuluokkaa. Terävyys on hyvä jo täydellä aukolla. Samalla aukolla F2,8 näkyy selvää vinjetointia, joka katoaa aukolla F5,6. Varsinkin 200 mm:llä on jonkin verran tyynyvääristymää. Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä urheilu- ja eläinkuvauksessa, johon objektiivi erityisesti sopii.

Arvio

Sigman uusi 120-300 mm F2,8 ei ole niin hyvä kuin 300-milliset, joissa on vastaava valovoima. Se on kuitenkin zoomobjektiivina niitä joustavampi ja monipuolisempi. Hinta on sitä paitsi enemmän kuin kohtuullinen. Objektiivin suuri paino on silti pieni miinus.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma