Sigma 14-24mm F2.8 DG HSM | Art

Mekaanisesti parempi kuin alkuperäisobjektiivit ja optisesti erittäin korkealaatuinen. Sigman 12-24 mm Art on vielä parempi ja ainoastaan 150 euroa kalliimpi.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Sigma
8.7

Kun polttoväli on 14 mm, kuvaaja voi seistä huoneen nurkassa ja saada kaikki neljä seinää mukaan kuvaan. 1,2 kilon putki, jossa on valtava, kaareva etulinssi, on erityisobjektiivi, joka mahduttaa kuvaan paljon enemmän kuin tavalliset 16–35 mm:n objektiivit. Objektiivin saa Canonin ja Nikonin järjestelmäkameroihin ja sitä on mielekästä käyttää vain kinokoon kamerassa.
Objektiivi on mekaanisesti Sigman Art-sarjan korkealla tasolla. Zoom- ja tarkennusrenkaat toimivat samaan suuntaan kuin Canonin, siis päin vastoin kuin Nikonin. Objektiivin mukana tulee vaatimaton, halpa muovinen linssinsuojus, jonka on tarkoitus suojata valtavaa etulinssiä.
Objektiivi tuottaa vähemmän vääristymää kuin Nikonin alkuperäinen, mutta vinjetointia eli tummia kulmia on huomattavasti enemmän. Vinjetointi häipyy vasta aukolla F8. Ongelman voi kylläkin korjata raakamuuntimessa. Tarkkuus on hieno keskeltä ja riittää kulmiin asti aukolla F5,6.
Canonin 11–24-millinen on aivan eri hintaluokassa ja Nikonin hieman parempi 14–24-millinen maksaa 2100 euroa. Pahin kilpailija on Sigman oma 12-24 mm F4.0 Art, jonka näkymä on laajempi ja joka maksaa 1750 euroa.

Conclusion

Pahin kilpailija on Sigman oma 12-24 mm F4.0 Art, jonka näkymä on laajempi ja joka maksaa 1750 euroa.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma