Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC HSM

Sigma oli pitkään ehdolla Pentax-kiinnityksellä varustettujen objektiivien sarjan voittajaksi.

#Objektiivit #Sigma
8.1

Sigma oli pitkään ehdolla Pentax-kiinnityksellä varustettujen objektiivien sarjan voittajaksi. Viimeistely on jotenkin muovisen tuntuinen, eikä zoomausrengas liu’u läheskään yhtä sulavasti kuin parhaissa objektiiveissa. Sigma 18-200 mm on hyvän näköinen ja maksaa vain kolmasosan alkuperäisobjektiivien hinnoista. Tarkennusmoottori pitää vähän outoa hurinaa, mutta tarkentaa yhtä nopeasti kuin 18-135 mm:n alkuperäisobjektiivi ja puolta nopeammin kuin isompi Pentax. Edullisesta hinnasta huolimatta objektiivissa on tukeva metallikiinnitys. Sigma 18-200 mm toi siis erinäisiä plussia kirjanpitoomme, mutta puutteitakin löytyi: Sen tarkennusta ei voida hienosäätää käsin. Objektiivia ei myöskään ole tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan, joten sitä ei voida käyttää niissä kovissa olosuhteissa, joissa uudempia Pentax-kameroita voidaan, ja sehän on tietysti harmi.
Terävyys on melko hyvä, mutta jos sitä verrataan testin kahteen muuhun Pentax-objektiiviin, jää Sigma jonkin verran jälkeen. Erot eivät ole suuria, ja objektiiveilla otettuja kuvia on verrattava rinta rinnan, jotta ne voidaan havaita. Tällä edullisella saa kuitenkin kaikissa olosuhteissa parempia kuvia kuin 18-55 mm:n pakettiobjektiivilla. Ja kuten sanottu, hinta on tekijä, jossa alkuperäisobjektiivit saavat kyytiä.

Arvio

Todella edullinen Sigma 18-200 mm ei jää paljoa jälkeen alkuperäisobjektiiveista. Jos tiivistämätön riittää eikä tavoitella aivan viimeisen päälle terävyyttä, se on hyvä valinta.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma