Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM

Sigman objektiivi pärjää Canonien seurassa hyvin. Sen polttovälialue on suurempi ja se on hiukan edullisempi kuin alkuperäisobjektiivit.

#Objektiivit #Sigma
8.3

Sigman objektiivi pärjää Canonien seurassa hyvin. Sen polttovälialue on suurempi ja se on hiukan edullisempi kuin alkuperäisobjektiivit. Lisäksi on muistettava, että Sigman objektiivien mukana tulee aina vastavalosuoja. HSM-merkintä nimessä tarkoittaa hiljaista tarkennusta ja OS taas optista kuvanvakainta. Makroksi voidaan sanoa lähes mitä vain, mutta kun lähin tarkennusetäisyys on 35 cm, päästään 250 mm polttovälillä todellakin jo varsin lähelle kukkia tai hyönteisiä. Myöskin mekaanisesti Sigma 18-250 mm tuntuu hyvältä. Tarkennukselle ja kuvanvakaimelle on hyvät kytkimet, kuten alkuperäisobjektiiveissakin. Objektiivi on suureen polttovälialueeseensa nähden varsin pieni – polttovälialuehan on 14-kertainen.
Terävyys on keskellä hyvä, kulmissa taas varsinkin täydellä aukolla varsin heikko. Se ilmeni testitaulukuvissamme hyvin selvästi, mutta ei näkynyt itse testikuvissa. Vinjetointi ja vääristymät ovat hyvin hallinnassa, vain 18 mm:llä ilmenee hiukan tynnyrivääristymää ja 85 mm:n paikkeilla tyynyvääristymää. Kuvanvakain on lähes alkuperäisobjektiivien tasoa. Sitä vastoin Sigmalta kului lähimmältä tarkennusetäisyydeltä äärettömään tarkentamiseen melkein kaksi kertaa niin pitkään kuin kahdelta alkuperäisobjektiivilta. Se on sen suurin heikkous.

Arvio

Canonia edullisempi sekä pienempi ja keveämpi, mutta polttovälialue on laajempi. Terävyys ja varsinkin tarkennusnopeus pudottavat kuitenkin Sigman pois kärkisijoilta.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma