Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Art

Sigma irrottautui totunnaisesta ajattelusta suunnitellessaan uutta APS-C-kameroiden vakio-objektiivia. Uusi zoom on erittäin valovoimainen ja teräväpiirtoinen.

#Objektiivit #Sigma
8.6

Sigman 18–35 millin objektiivin mitat ovat 12,1 x 7,8 cm ja paino 810 g. Mekaanisesti objektiivi on laadukas kiinnitysbajonetin kiiltävästä teräksestä erinomaiseen vastavalosuojaan. Zoomaus- ja tarkennusrenkaat liikkuvat hieman raskaasti, mutta tasaisesti. Viimeistelyltään objektiivi on parempi kuin Canonin ja Nikonin vastaavat ja tuo mieleen jopa Carl Zeissin. Hinnaltaan objektiivi on kalliinpuoleinen.
Valovoima on F1,8 koko polttovälialueella, mikä on ainutlaatuista. Suuren valovoiman ansiosta terävyysalue on haluttaessa erittäin lyhyt. Heikossa valossa voi käyttää lyhyitä valotusaikoja ja tavallista pienempiä ISO-herkkyyksiä. Valovoiman ansiosta myös etsinkuva on tavanomaista kirkkaampi. Sen sijaan polttovälialue on kapeahko. Objektiivi piirtää erittäin terävästi jo aukolla F1,8 koko polttovälialueella, ja ainoa heikkous on pieni vinjetointi. Vääristymä on vähäistä. Vaikka objektiivissa on 17 linssiä, se selviää vastavalotilanteista erittäin hyvin. Tarkennus tuotti testikameroissa joskus ongelmia.

Arvio

Sigman objektiivi on merkittävä uutuus. Sen valovoima on suuri, viimeistely hyvä ja kuvanlaatu samalla tasolla kuin useimmissa kiinteäpolttovälisissä objektiiveissa. Huonoja puolia ovat painavuus, suurehko koko, korkeahko hinta, kapea polttovälialue sekä tarkennus.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma