Sigma 24-105 mm F4.0 DG OS HSM A

Monipuolinen objektiivi sopii sekä kino- että APS-C-kennokoon kameroihin ja piirtää terävästi. Valitettavasti siinä on muutamia objektiivivirheitä.

#Objektiivit #Sigma
8.4

Tämä objektiivi on suunniteltu täyskennokameroihin, mutta se käy myös APS-C-kennokoon runkoihin, joissa sen polttoväli vastaa kuvakulmaltaan kinokoon 38–168 milliä. Me testasimme sitä kinokoon Canon-kameran kanssa. Innostuimme sen piirtokyvystä, sillä se on hieman parempi kuin Canonin vastaavassa EF 24-105 mm F4.0L IS USM:ssä. Täydellä aukolla (F4) Sigma tosin piirtää kulmissa hieman suttuisemmin. Laajakulmapäässä tynnyrivääristymää on hieman, mutta jo 35 millimetrin asennossa se on poistunut lähes kokonaan. Objektiivin heikoin lenkki on voimakas vinjetointi täydellä aukolla, joka kylläkin häviää jo aukolla F5,6. Kuvanvakain, sisäinen tarkennus sekä nopea ja hiljainen tarkennus kuuluvat ominaisuuksiin. Aukolla F4 saadaan aikaan aika hieno taustasumennus, ja aukolla F8 on terävyys parhaimmillaan ja vinjetointi vähimmillään. Objektiivin mukana tulee kantopussi ja vastavalosuoja. Yhtä hyvä Canon-objektiivi maksaa vajaan satasen vähemmän kuin tämä Sigma-objektiivi.

Arvio

Terävä piirtokyky on parasta tässä Sigma-objektiivissa, joka on valovoimainen ja jonka polttovälialue on hyvin laaja. Tynnyrivääristymä on 24 mm:n asennossa melkoinen, ja vinjetointi on voimakasta täydellä aukolla F4. Rakenteeltaan kätevä, mutta vähän liian kallis.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma