anm_sigma24-70_01

Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM Art

Pieni ja terävä

tekijä Välineopas #Objektiivit #Sigma
9.0

Sigman uusi Art-sarjan 24–70 mm F2,8 on saatavilla Nikonin ja Canonin kinokoon kameroihin. Objektiivin muotoilu ja viimeistely ovat tyylikkäät. Painoa on noin kilon verran. Zoom- ja tarkennusrenkaat pyörivät kuten Canonin objektiiveissa eli päinvastoin kuin Nikonissa. Toisin kuin Canonilla ja Nikonilla, Sigmalla zoom-rengas on ylimmäisenä. Automaattitarkennus on nopea ja äänetön. Objektiivissa on optinen kuvanvakain. Sigma on viisi senttimetriä lyhyempi kuin Nikonin uusi AF-S Nikkor 24–70 mm F2,8E ED VR, jossa myös on kuvanvakain. Pituus on myös aavistuksen lyhyempi kuin Canonin vastaavassa, jossa ei ole vakainta.
24 mm:n polttovälillä ja aukolla F2,8 kuva on terävä keskeltä, mutta nurkat eivät terävöidy kunnolla lainkaan. Polttovälillä 35–70 mm terävyys on vaikuttava koko kuva-alalla suurimmasta aukosta alkaen. 24 mm tuottaa näkyvän vinjetoinnin aukkoon F5,6 asti. Se on enemmän kuin Nikonilla mutta vähemmän Canonilla. Vääristymät ovat vähäisiä.
Objektiivin mukana tulee pussi ja vastavalosuoja. Sigma on yli tuhat euroa Canonin ja Nikonin objektiiveja edullisempi. Sigma on varteen otettava vaihtoehto edulliseen hintaan.

Conclusion

Kuvanvakain, nopea automaattitarkennus ja erinomainen kuvanlaatu 35 mm:stä eteenpäin.
24 mm:n polttovälillä vain kuvan keskialue on terävä. Saatavilla vain Canoniin ja Nikoniin.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma