Sigma 35 mm F1.2 DG DN Art

Sigma on ensimäisenä tehnyt Sonyn kinokokoisiin 35 mm:n objektiivin valovoimaltaan F1,2.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Sigma
9.0

Sigma on ensimmäisenä tehnyt Sonyn kinokokoisiin 35 mm:n objektiivin, jonka valovoima on peräti F1,2. Se merkitsee, että objektiivilla saa hienosti kokovartalokuvia niin, että kohde on irrotettu taustastaan ja tausta voimakkaasti sumentunut, sekä maisemakuvia, joissa lehdet näkyvät tarkkoina etualalla ja muu metsä näyttää kauniin epäterävältä. 11 himmentimen lehteä takaavat kauniin pyöreän bokehin taustalla. Kuvien laatu on moitteeton, ja kuvat ovat tarkkoja keskeltä jo F1,2:lla. Kun käytimme pienempää aukkoa, koko kuva-ala oli reunoja myöten terävä, parhaiten F11:lla.

Objektiivi painaa kokonaiset 1090 grammaa ja se on erinomaisesti rakennettu. Miellyttävä aukkosäädin napsahtaa juuri oikealla tavalla, ja sen voi panna päältä pois videoitaessa. Sivussa on ohjelmoitava painike, ja objektiivin nopea tarkennus toimii mainiosti A7R IV:n kaltaisissa malleissa, jollaista kokeilimme tämän objektiivin kanssa.

17 linssiä voimistavat joissain tilanteissa auringon heijastuksia. Jos F1,8 riittää, kannattaa harkita Sonyn omaa pientä, miellyttävää objektiivia, jonka saa puoleen hintaan.

Conclusion

Kuvien laatu on moitteeton, ja kuvat ovat teräviä keskeltä jo F1,2:lla.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma