Sigma 50 mm F1.4 DG Art

Sigman optinen laatu on niin hyvä, että jopa Täydellä aukolla kuvattaessa kuvat ovat erittäin teräviä. Objektiivi asettaa kuitenkin omat vaatimuksensa myös kameralle.

#Objektiivit #Sigma
9.0

Odotukset Sigman uutta Art-sarjan objektiivia kohtaan olivat ennen testiä suuret, joten testi aloitettiin kuvaamalla täydellä aukolla. Kaikki kuvat eivät olleet teräviä, joten testikappaleen taipumus tarkentaa liian taakse tuli selväksi nopeasti. Automaattitarkennus säädettiin kohdalleen käyttämällä kameran automaattitarkennuksen hienosäätötoimintoa. Sen jälkeen kuvat ovat jo aukolla F1,4 niin teräviä, että Canonin vastaava objektiivi jää auttamatta huonommaksi. Kinokoon kameralla täydellä aukolla kuvattaessa terävyys huononee kuvan reunoilla, mutta se on normaalia, ja kuva on kauttaaltaan terävä jo aukolla F5,6. Vääristymä on vähäistä, ja täydellä aukolla esiintyvä kulmien tummuminen häviää aukolla F2,8. Tausta sumentuu kauniisti, mikä sopii erityisesti muotokuviin. Silloin silmät ovat terävät eikä epäterävä tausta häiritse. Automaattitarkennus on sekä nopea että hiljainen, yleensä myös riittävän tarkka. Muutamia epätarkkoja otoksia tuli kuvattaessa lähikuvia aukolla F1,4.

Arvio

Sigman uusi muotokuvaobjektiivi on tyylikäs ja vankkarakenteinen. Se ansaitsee suosituksen, mikäli kamerassa voi hienosäätää tarkennusta. Silloin voi nauttia objektiivin terävästä piirrosta, vähäisestä vääristymästa ja taustan kauniista epäterävyydestä. Hintakaan ei ole paha.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma