Sigma 56 mm F1.4 DC DN C

Metallinen pinta ja hienostunut muotoilu saa 56 mm:n muistuttamaan paljon kalliimpaa objektiivia, ja mukana tulee hyvä vastavalosuoja muttei valitettavasti laukkua. Pahin kilpailija on Sonyn FE 55 mm F1.8 Zeiss. Se on hieman isompi ja maksaa yli tuplasti, mutta sitä voikin sitten käyttää kinokoon kameroissa.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Sigma
9.0

Sigman uusi 56 mm F1,4 sopii Sonyn peilittömiin APS-C-kameroihin, mutta siitä on myös versio Micro Four Thirds -kameroihin, siis Olympukseen ja Panasoniciin. Rajauskerroin huomioon ottaen Sigman 56-millinen on lyhyt, valovoimainen tele ja sellaisena erittäin sopiva muotokuviin, matkoille ja sisäurheilun kuvaukseen. Tarkkuus on erinomainen kaikilla aukoilla. Taustasumennus on miellyttävä, eikä vinjetointia ole käytännöllisesti katsoen lainkaan. Ensimmäisissä kuvissa tyynyvääristymää oli melkoisesti, mutta se katosi, kun aktivoimme Sony-kameroiden vääristymänkorjauksen.
Automaattitarkennus on nopea ja äänetön. Käsitarkennus toimii mukavasti, mutta objektiivissa ei ole painiketta, josta voisi siirtyä käsitarkennuksesta automaattiseen ja takaisin. Metallinen pinta ja hienostunut muotoilu saa 56 mm:n muistuttamaan paljon kalliimpaa objektiivia, ja mukana tulee hyvä vastavalosuoja muttei valitettavasti laukkua. Pahin kilpailija on Sonyn FE 55 mm F1.8 Zeiss. Se on hieman isompi ja maksaa yli tuplasti, mutta sitä voikin sitten käyttää kinokoon kameroissa.

Conclusion

Objektivets umiddelbart værste konkurrent er Sonys FE 55mm F1.8 Zeiss. Den er lidt større og koster over det dobbelte, men så kan den også bruges på full-frame.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma