Sigma 70mm F2.8 DG Macro Art

Mekaanisesti ja optisesti erinomainen objektiivi. Suurin heikkous on auto-maattitarkennuksen hitaus.

#Objektiivit #Sigma
8.5

Sigman hienossa Art-sarjassa on tähän asti ollut tavallisia laajakulma- ja teleobjektiiveja. Nyt ovat vuorossa erityisobjektiivit, ja tässä on Sigman 1:1-makro, jonka polttoväli on 70 mm ja joka sopii kinokoon runkoon. Sen saa Canoniin, jolla testasimme sitä, sekä Sigmaan ja Sony E:hen. Objektiivin rakenne on hieno. Siinä on painikkeet, joilla automaattitarkennuksen saa päälle ja pois ja joilla tarkennusaluetta voi rajoittaa.
Tarkkuus on hyvä jo täydellä aukolla. Se paranee, kun aukkoa pienennetään ja on parhaimmillaan välillä F5,6–F8. Vääristymiä tai vinjetointia ei näy.
Suurin heikkous on, että automaattitarkennus on hidas. 70 mm:n polttoväli on harvinainen kinokoon makroissa. Se on pitkänpuoleinen jäljennöskuvaukseen ja hieman lyhyt, jos kuvataan hyönteisiä, jolloin on vaarana mennä niin lähelle, että ne pakenevat. Canon-kameraan saa merkin oman EF 100 mm F2.8 Macro USM:n, joka on hieman halvempi, nopeampi ja yhtä tarkka. Canon- ja Sony-versiot on tiivistetty kiinnityskohdasta mutta ei muualta. Sigma-versiota ei ole tiivistetty.

Arvio

Canon- ja Sony-versiot on tiivistetty kiinnityskohdasta mutta ei muualta. Sigma-versiota ei ole tiivistetty.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma