anm_sigma85_F1.4 DG HSM ART

Sigma 85mm F1.4 DG HSM Art

Sielukas virstanpylväs

#Objektiivit #Sigma
9.0

Voi olla, että vain todellinen harrastaja näkee sielun joissain laitteissa. Sigman uusi 85 mm F1,4 on sellainen objektiivi. Kuvat ovat teräviä suurimmalla aukolla. Terävyys ja kontrasti heikkenevät vasta aukon F8 jälkeen. Kuvissa näkyy heikkoa vinjetointia aukolla F1,4. Se vähenee aukolla F2 ja katoaa aukolla F2,8. Automaattitarkennus on nopea ja tarkka. Objektiivin sielu ei kuitenkaan synny vain kuvanlaadusta, joka suurimmallakin aukolla ylittää Canonin ja Nikonin omat objektiivit. Kyse on myös ulkomuodosta ja tyylikkäästä vihreästä etulinssistä. Objektiivia saaCanonin, Nikonin ja Sigman peilillisiin järjestelmäkameroihin. Objektiivin ja kameran välinen kiinnike on tiivistetty. Objektiivi painaa 1,1 kilogrammaa, ja pituus on 12,6 cm. Koko toimii hyvin kinokoon kamerassa. Hinta on alle kaksi kolmasosaa vastaavista Nikonin F1,4-mallista ja Canonin F1,2-mallista. Silti Sigma on niitä parempi.

Arvio

Sekä kuvanlaatu että muotoilu ovat huippuluokkaa. Optisesti ja mekanisesti 85 mm:n objektiivi peittoaa kaikki kilpailijansa.
Massiivisesta koosta huolimatta objektiivi jättää kuviin vinjetointia aukolla F1,4. Se tosin heikkenee nopeasti aukolla F2.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma