Sony DT 18-135mm F3.5-5.6 SAM

uotenimen SAM tulee sanoista Smooth Autofocus Motor. Se on hiljainen ja nopea tarkennusmoottori, jonka tarkennusta voidaan hienosäätää käsin.

#Objektiivit #Sony
8.5

Tuotenimen SAM tulee sanoista Smooth Autofocus Motor. Se on hiljainen ja nopea tarkennusmoottori, jonka tarkennusta voidaan hienosäätää käsin. Objektiivin yhdellä puolella on automaattitarkennuksen katkaisupainike ja toisella painike, jolla objektiivi lukitaan 18 mm:n kohdalle, jotta se ei hölsky kuljetettaessa. Sony 18-135 mm on huomaamaton objektiivi, joka ei herätä tarpeetonta kiinnostusta. Sen hinta on alkuperäisobjektiiveihin verrattuna kohtuullisen puolella. Viimeistelyssä ei ole huomautettavaa, ja objektiivi toimii hyvin myös mekaanisesti. Muun muassa zoomausrenkaan liike on tasainen. Tähän asti kaikki hyvin.
Terävyyttä ei voi kehua 18 mm:llä ja täydellä aukolla, mutta muuten objektiivi pärjää tällä saralla hyvin. On heti sanottava, että oletimme jo hinnankin vuoksi, että Sony pärjäisi paremmin kuin kaksi halpaa Tamron-objektiivia, mutta myös paremmin kuin Sonyn toinen objektiivi, jonka polttoväli telepäässä on lähes kaksinkertainen. Eroa oli kuitenkin vaikea nähdä testikuvista. Värivirhettä ei ole, ja vinjetointi on vähäisintä koko testissä. Vääristymä oli testin keskitasoa ja kuvanlaatu kaikkiaan ehdottomasti hyväksyttävä. Se oli laadultaan sopiva objektiivi korkean 24 megapikselin SLT-A77 -rungon pariksi, jossa sitä testattiin.

Arvio

DT 18-135 mm on erinomainen objektiivi, mutta Sonyn melko kalliilla hinnalla on vaikea vetää eroa Tamronin hintapommeihin. Olimme etukäteen odottaneet suurempaa eroa.

Ominaisuudet

Merkki
Sony