anm_sony100-400_01

Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS

Pystyvä Alpha-uros

tekijä Välineopas #Objektiivit #Sony
8.8

Tämä objektiivi on Sonyn toistaiseksi tehokkain tele kinokennoisiin A7-malliston kameroihin ja A9:ään. Hinta on melko kova, mutta niinpä Sonyn uusi objektiivi onkin huipppuluokkaa. Koko kuvan terävyys on hyvä jo täydellä aukolla. Siinä ei ole lainkaan näkyvää vinjetointia, ja tyynyvääristymääkin on vain hiukan 200 mm:n polttovälin kohdalla. Myös tarkennus on huippuluokkaa. Otimme A9:llä 91 kuvaa autosta reilun neljän sekunnin aikana, objektiivin polttovälin ollessa 400 mm. Auto ajoi suoraan kohti kameraa 90 km/h nopeudella. On vaikuttava suoritus, että kaikista kuvista tuli tarkkoja.
Tuotenimen GM-merkintä kertoo, että Sony on panostanut objektiivissa mm. hyvään bokehiin eli taustan pehmeyden luonteeseen. On kuitenkin vaikeata nähdä eroa esimerkiksi Canonin vastaaviin objektiiveihin. Lyhennys OSS kertoo optisesta kuvanvakaimesta, ja se toimii tehokkaasti. Objektiivi on mekaanisesti laadukas. Jalustan kiinnikkeen irrottamisen olisi kuitenkin saanut hoitaa fiksummin. Vain jalustan kiinnikkeen alin osa voidaan irrottaa, ja sekin vaivalloisesti.
Kun lopulta unohdat, paljonko rahaa paloi, voit iloita tästä loistavasta kinokennoisiin A-malleihin tarkoitetusta telezoomista.

Arvio

Kuvanlaadusta ei ole juuri mitään huomautettavaa, ja tarkennus toimii erinomaisesti.
Objektiivin hinta on suolainen, ja jalustan kiinnike olisi kannattanut suunnitella paremmin.

Ominaisuudet

Merkki
Sony