Sony FE 24-105mm F4.0G OSS

Ilmeinen valinta normaalizoomiksi A7- ja A9-kameroihin. Jälleen yksi Sony-objektiivi, joka on selvästi kalliimpi kuin Canonin L-objektiivit.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Sony
8.9

Sonyn uusi 24–105 mm:n objektiivi on tukeva, tiivistetty ja sopivan kokoinen kinokoon A7- ja A9-kameroihin. Zoom­objektiivissa on optinen kuvanvakain, ja G-kirjaimen alla oleva painike on tarkennuslukko, jolla jatkuvan tarkennuksen saa tarvittaessa pysäytetyksi. Automaattitarkennus on salamannopea ja äänetön. Vinjetointia ei ole juuri lainkaan 24 mm:llä, jolla kuvien kulmat eivät ole yhtä tarkkoja kuin keskusta F4:llä. Kuvanlaatu vastaa suurin piirtein Sonyn painavampaa, 2400 euron 24-70 mm F2.8 GM:ää, joka vaikuttaa kameran tasapainoon, mutta on valovoimaisempi.
Kalliissa GM-objektiivissa on keskitytty erityisesti taustasumennukseen, mutta tällä objektiivilla sumennusta voidaan lisätä vain zoomaamalla 105 mm:iin 70 mm:n sijasta. Uusi objektiivi on erittäin käyttökelpoinen suuren zoom- alueensa ansiosta, ja koska A-kameroiden kuvanlaatu on hyvä suurillakin ISO-herkkyyksillä, pienempi valovoima on harvoin ongelma. Kaiken kaikkiaan objektiivilla on ilo ottaa kuvia, ja valitsisimme sen mieluummin kuin valovoimaisen 24–70 mm:n objektiivin. Kuvanlaatu on myös parempi kuin Sonyn ikääntyvässä 24–70 mm:n objektiivissa, joka on tehty yhteistyössä Carl Zeissin kanssa.

Arvio

Ilmeinen valinta normaalizoomiksi A7- ja A9-kameroihin.

Jälleen yksi Sony-objektiivi, joka on selvästi kalliimpi kuin Canonin L-objektiivit.

Ominaisuudet

Merkki
Sony