Sony FE 24mm F1.4 GM

Jos olet hankkimassa huippuobjektiivia peilittömään kinokoon A-sarjan kameraasi, valitse pieni, kevyt ja valovoimainen Sony 24 mm F1.4 GM.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Sony
9.1

Jos olet hankkimassa huippuobjektiivia peilittömään kinokoon A-sarjan kameraasi, valitse pieni, kevyt ja valovoimainen Sony 24 mm F1.4 GM. Se on optisesti loistava. Kahdella suurimmalla aukolla näkyy hieman vinjetointia, mutta sen voi korjata kuvankäsittelyssä, jos sitä ylipäätään havaitsee. Terävyys ja kontrasti ovat huippuluokkaa, eikä vääristymiä näy. Sisäiset heijastukset pysyvät kurissa. Mekaanisesti objektiivi on mainio. Siinä on tarkennuksen lukitus, jonka voi ohjelmoida muuhunkin tarkoitukseen. Siinä on myös aukkorengas, jota ei tosin voi lukita A-asetukseen, mutta viimeinen pätkä 16:n ja A:n välillä on niin tiukka, että käytännössä lukitusta ei kaipaakaan. Kaiken kaikkiaan erinomainen objektiivi kunnianhimoiseen kuvaamiseen.

Arvio

Sonyn uusi 24 mm F1.4 on neljä kertaa niin valovoimainen kuin Sonyn suurempi, painavampi ja kalliimpi 24-70 mm F2,8. Lukitus Aukkorenkaassa ei ole lukitusta, mutta F16:n ja A:n väli on tiukka. Joustava Tarkennuslukituksen painikkeen voi ohjelmoida.

Ominaisuudet

Merkki
Sony