Sony FE 35 mm F1.8

Sonyn kinokoon kameroihin tarkoitettu uusi 35 mm:n objektiivi sopii mainiosti maisema-, katu- ja muotokuvaukseen. Se tasapainottuu peilittömillä Sony A7 -järkkäreillä kuvattaessa mukavasti.

tekijä Poul Siersbæk #Objektiivit #Sony
9.0

Sonyn kinokoon järjestelmäkameroihin tarkoitettu uusi 35 mm:n objektiivi sopii mainiosti maisema-, katu- ja muotokuvaukseen. Se asettuu mukavasti tasapainoon peilittömillä Sony A7 -järkkäreillä kuvattaessa. Muotoilu on yksinkertainen, ja sääsuojaus on vahva. Sivussa on kätevä painike, joka voidaan ohjelmoida lukitsemaan tarkennus. Automaattitarkennus toimii yleensä nopeasti, tarkasti ja hiljaa. Valovoima on F1,8, mikä ei kuulostane kovin vakuuttavalta, mutta kun tarkastelimme kuvanlaatua, oli todella vaikea löytää syytä vaihtaa F1,4-versioon, joka maksaa tuplasti. F1,8:n taustasumennus on uskomattoman hieno ja täyteläinen. Lisäksi piirtojälki on moitteetonta. Kuvatessamme 60,2 megapikselin Sony A7R IV:llä, jonka pitäisi paljastaa objektiivin heikkoudet, kuvanlaatu pysyi erittäin hyvänä. Terävyys on hyvä kuvan keskustasta kulmiin jo F2,8:sta alkaen ja heikkenee vasta F16:n jälkeen. Täydellä aukolla näkyy vinjetointia, joka katoaa aukon F4 kohdalla. Värivirheet ja vääristymät ovat hyvin hallinnassa. F1,8-valovoimaiseksi tämä objektiivi on kuitenkin kalleimmasta päästä.

Arvio

F1,8:n taustasumennus on hieno ja täyteläinen, lisäksi piirtojälki on moitteetonta. F1,8-valovoimaiseksi tämä objektiivi on kuitenkin kalleimmasta päästä.

Ominaisuudet

Merkki
Sony