Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

Kokonaisen kilon kilpailijoita kevyempi. Uskomattoman nopea tarkennus ja hieno taustasumennus. Korkean hintansa takia tämä huippuobjektiivi on useimpien harrastajien saavuttamattomissa.

#Objektiivit #Sony
9.0

Viime vuosina Sony on haastanut Canonin ja Nikonin asemaa kinokoon kameroiden markkinoilla peilittömillä järjestelmäkameroillaan ja niihin liittyvillä FE-objektiiveillaan. Uusin haastaja on 400 mm F2,8 -superteleobjektiivi, jonka on tarkoitus houkutella ammattimaisia urheilu- ja eläinkuvaajia. On heti sanottava, että valmistaja antoi meidän kokeilla objektiivia vain vajaan tunnin ajan, joten emme ehtineet testata kaikkia toimintoja. Olimme kuitenkin vakuuttuneita – erityisesti 2,9 kilon painosta, jonka ansiosta objektiivi on kaikkien aikojen kevyin 400-millinen kinokokoiseen. Objektiivi on lisäksi rakennettu niin, että se on painavin kameran puoleisesta päästä. Painon, muotoilun ja kuvanvakaimen ansiosta saimme kunnon kuvia käsivaralta jopa 1/60 sekunnin ajalla. On kuitenkin selvää, että jos kuvaussessio jatkuu useita tunteja, monopodi tulee tarpeeseen. Täydellä aukolla FE 400 mm F2,8 tuottaa kauniin taustasumennuksen, ja terävyys ja kontrasti ovat loistavat. Automaattitarkennus on nopea, eikä sille tuota vaikeuksia seurata Sony A9:n 20 kuvan sekuntinopeutta. Kaiken kaikkiaan kysymyksessä on hienonhieno objektiivi. Mutta kun laitteen hinta on 12 500 euroa, vähempää ei sovi odottaakaan.

Arvio

Kaiken kaikkiaan kysymyksessä on hienonhieno objektiivi. Mutta kun laitteen hinta on 12 500 euroa, vähempää ei sovi odottaakaan.

Ominaisuudet

Merkki
Sony