Tamron 14-150 mm F3,5-5,8 Di III

Tamronin pienikokoinen Micro Four Thirds -objektiivi sopii hyvin matkakäyttöön. Objektiivi on tyylikäs ja hinta kohtuullinen, mutta terävyyttä Tamron voisi vielä parantaa.

#Objektiivit #Tamron
8.1

Micro Four Thirds -kameroihin ei ole tarjolla kovin runsaasti itsenäisten valmistajien objektiiveja, mutta nyt myös Tamron on avannut pelin. Tamron 14–150 mm F3,5–5,8 Di III vastaa kuvakulmaltaan kinokameran 28–300 mm:n objektiivia. Tämän pienikokoisen yleisobjektiivin lähimpiä kilpailijoita ovat noin 600 euroa maksava M. Zuiko Digital ED 14–150 mm F4–5,6, jonka valovoima laajakulmalla on 1/3 aukkoa pienempi, sekä noin 750 euron Panasonic Lumix G Vario 14–140 mm F3,5–5,6 Asph Power O.I.S. Viimeksi mainitussa on kuvanvakain, jota Tamronissa ei ole. Testikamerana meillä oli Olympus OM-D E-M1, ja Tamron sopi painoltaan, kooltaan ja käytöltään tähän kameraan oikein hyvin. Kuvanlaatu on vaihteleva. Kun aukko on suurempi kuin F8, terävyys ei ole koskaan oikein hyvä, ja reunapiirto on heikohko. Täydellä aukolla esiintyy vinjetointia kaikilla polttoväleillä. Vääristymä ja väripoikkeama ovat hyvin hallinnassa, ja tarkennus on Olympuksen omaan verrattuna miellyttävän hiljainen.

Arvio

Vain 285 grammaa painava objektiivi on tyylikäs ja sen tarkennus äänetön. Terävyys etenkään kuvan kulmissa ei ollut hyvä. Optiset virheet ovat vinjetointia lukuun ottamatta hyvin hallinnassa. Objektiivi sopii parhaiten kameroihin, joissa on kuvanvakain rungossa.

Ominaisuudet

Merkki
Tamron