Tamron 17-35mm F2.8-4.0 Di OSD

Ainoita zoomobjektiiveja, joita kannattaa käyttää sekä kinokoon että APS-C-kameroissa. Hyvin nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamiseen tarvittaisiin nopeampaa automaattitarkennusta.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Tamron
8.7

Tamronin 17–35-millinen on Canonin ja Nikonin kinokoon peilillisiin järjestelmäkameroihin sopiva laajakulmazoom, jossa ei ole kuvanvakainta ja joka on tarkoitettu ensi sijassa maisema- ja arkkitehtuurikuvaajille. Valovoimastaan huolimatta se on niin pieni ja kevyt, että sitä kannattaa käyttää kinokoon lisäksi APS-C-kameroissa, joissa siitä tulee normaalizoom. Testissämme se toimi mainiosti sekä APS-C-kennoisessa ­Nikon D500:ssa että kinokoon D850:ssä. Objektiivi on sääsuojattu ja vaikuttaa hyvin tehdyltä. Äänetön automaattitarkennus hyvä, mutta ei toimi aivan parhaiden tavoin.
Valovoima on 20 mm:iin asti F2,8, 28 mm:iin asti F3,5 ja 35 mm:iin asti F4. Kriittisissä kohteissa kuten rakennuksissa näkyy vähän vääristymää lyhimmillä polttoväleillä, muttei muulloin. Kinokoon rungon kanssa täydellä aukolla näkyy hieman epätarkkuutta ja vinjetointia reunoilla, mutta aukkoa pienennettäessä laatu paranee. Pikku heikkouksilla tuskin on käytännön merkitystä. APS-C-kameralla kuvattaessa reunat ja kulmat rajautuvat pois, joten tällöin heikkoudet eivät tule esille.

Arvio

APS-C-kameralla kuvattaessa reunat ja kulmat rajautuvat pois, joten tällöin heikkoudet eivät tule esille.

Ominaisuudet

Merkki
Tamron