Tamron 24 mm F2.8 Di III OSD M1:2

Tamron on tuonut markkinoille kolme uutta, Sonyn kinokoon runkoihin käyvää objektiivia, mukaan lukien tämä maisema- ja reportaasikuvaukseen sopiva 24 millin laajakulma.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Tamron
8.6

Tamron on tuonut markkinoille kolme uutta, Sonyn kinokoon runkoihin käyvää objektiivia, mukaan lukien tämä maisema- ja reportaasikuvaukseen sopiva 24 millin laajakulma. Se näyttää suurelta pienine etulinsseineen, mutta valmistaja on halunnut sarjan jokaisen objektiivin etulinssin halkaisijaksi 67 mm. Automaattitarkennus on hitaampi ja äänekkäämpi kuin zoomeissa, ja tarkennusrengas on löysä, mikä vaikeuttaa käsin tarkentamista. Piirtokyky on sitä vastoin poikkeuksellisen terävä heti täydestä aukosta alkaen, myös kulmissa. Suurimmilla aukoilla esiintyy vinjetointia, mikä on normaalia, ja se katoaa aukolla F5,6. Myös vääristymää esiintyy, mutta se korjautuu kamerassa. Hinta on kohtuullinen, mutta kokonaisuudessaan objektiivi on melko pelkistetty.

Conclusion

Piirtokyky on poikkeuksellisen terävä heti täydestä aukosta alkaen. Vinjetointia ja vääristymääkin esiintyy, mutta se korjautuu kamerassa.

Ominaisuudet

Merkki
Tamron