Tamron 70-210mm F4.0 Di VC USD

Pienellä aukolla näppärän kokoinen telezoom tuottaa hienoa kuvanlaatua. Kuvanvakaus on erittäin tehokas. Automaattitarkennus sekä kuvalaatu täydellä aukolla voisivat olla paremmat. Jalustapanta, joka olisi nostanut hintaa parilla kympillä, maksaa 150 euroa.

#Objektiivit #Tamron
8.0

Tamronin uusi 70–210 mm:n objektiivi sopii erityisesti Canonin ja Nikonin kinokoon peilillisiin järkkäreihin. Sitä on kuitenkin vähintään yhtä kiinnostavaa kokeilla merkkien APS-C-kameroissa, joissa polttoväli­alue vastaa suunnilleen 100–300 mm:iä. Näin siksi, koska kinokoossa zoom tuottaa suurimmalla aukolla hiukan vinjetointia, jota ei kuitenkaan näy APS-C-malleja käytettäessä, koska kuvat reunat rajautuvat pois pienemmässä koossa. Tarkkuus on parhaimmillaan 140 millimetrissä ja heikoimmillaan 200 millimetrissä. Kaikissa olosuhteissa ja kaikilla polttoväleillä saa tarkempia kuvia, kun aukkoa pienennetään F5,6:een. VC on lyhenne sanoista Vibration Compensation, ja kuvanvakaus toimii hyvin. USD merkitsee, että zoom tarkentaa äänettömästi. Zoomaus ei ole niin nopea kuin parhaissa malleissa. Canonissamme tarkennus ei pysynyt mukana nopeassa vauhdissa, mutta jos kohde oli rauhallinen, ongelmia ei ollut. Zoomin mukana tulee hyvä vastavalosuoja, mutta jalustapanta on kallis lisätarvike. Objektiivi sopii yhteen Tamronin 1,4- ja 2-kertaisten telejatkeiden kanssa. Objektiivilla työskentely on helppoa ja miellyttävää, ja erityisesti aukoilla F5,6–F8 tuloksena on hienoja ja tarkkoja kuvia.

Arvio

Objektiivilla työskentely on helppoa ja miellyttävää, ja erityisesti aukoilla F5,6–F8 tuloksena on hienoja ja tarkkoja kuvia.

Ominaisuudet

Merkki
Tamron