Tamron AF 18-200mm F3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical [IF] MACRO

Tuttu nyrkkisääntö sanoo, että saat sen verran kuin mitä maksat. Useimmiten se pätee myös valokuvauskalustoon, mutta sääntöön on poikkeuksia, kuten tässä testissä Tamron 18-200 mm.

#Objektiivit #Tamron
8.6

Tuttu nyrkkisääntö sanoo, että saat sen verran kuin mitä maksat. Useimmiten se pätee myös valokuvauskalustoon, mutta sääntöön on poikkeuksia, kuten tässä testissä Tamron 18-200 mm. Tämän edullisen objektiivin terävyys on hyvä kuvan keskustassa koko polttovälialueella. Kulmat eivät ole yhtä terävät täydellä aukolla, mutta aukolla F8 terävyys on todella hyvä koko kuva-alalla. 18 mm:llä on näkyvää tynnyrivääristymää, joka muuttuu jo 80 mm:n tienoilla tyynyväristymäksi. Se on harvoin häiritsevää, ja milloin niin on, se voidaan korjata kuvankäsittelyssä. Niin ikään on merkkejä värien hajoamisesta, eli värivirheistä tumman ja vaalean rajalla. Tamron-objektiivien ongelma oli aikaisemmin automaattitarkennuksen hitaus. Tämä objektiivi tarkensi kuitenkin yhtä nopeasti kuin testin kaksi alkuperäisobjektiivia, mutta tarkennusta ei voida hienosäätää käsin.
Objektiivi näyttää juuri siltä, mitä se on – halpa Tamron-objektiivi. Pinta on jyrsitty ja kiinnitys on muovia. Se saattaa kulua nopeammin, mutta testin aikana ei ilmennyt tällaisia ongelmia, ja muovi toisaalta pitää rakenteen kevyenä. Tamron myöntää viiden vuoden takuun. Tässä testatussa, edullisessa versiossa ei ole tarkennusmoottoria, joten kameran on hoidettava se. Mallista on myös versio, jossa on moottori.

Arvio

Pieni ja edullinen Tamron-objektiivi pärjää sekä kuvanlaadussa että tarkennusnopeudessa lähes kolme kertaa kalliimmille Sony-objektiiveille ja on siksi ansaitusti testivoittaja.

Ominaisuudet

Merkki
Tamron