Tamron SP 15-30mm F2.8 Di VC USD G2

Kuvanlaatu on samaa tasoa kuin paljon kalliimmilla objektiiveilla – tai jopa ylittää sen. Objektiivi on niin iso ja painava, että sen mukaan ottamista harkitsee toiseenkin kertaan.

tekijä Välineopas #Objektiivit #Tamron
9.0

Superlaajakulmazoom tuo uusia kuvausmahdollisuuksia, ennen kaikkea maisema-, arkkitehtuuri- ja reportaasikuvaukseen. Tamronin uusi 15–30-millinen objektiivi Canonin ja Nikonin kinokoon kameroihin on jännittävä kahdestakin eri syystä.
Ensinnäkin sen kuvat ovat täysin tarkkoja, ja toisekseen se on edullinen. Canonin, Nikonin ja Sigman kilpailijat maksavat noin 1400 eurosta ylöspäin. Vaikka valovoima on suuri, terävyys on erittäin hyvä jopa suurella aukolla koko polttovälialueella. Kuvissa ei näy juuri lainkaan vinjetointia, joka on usein tämän objektiivityypin ongelma, ja vääristymää on vain kohtalaisesti 15 mm:llä. Automaattitarkennus on hyvä ja äänetön, ja objektiivissa on 4,5 aukkoaskelta vastaava kuvanvakain. 14,65 cm pitkä ja 1,1 kiloa painava laite on aika jötikkä. Objektiivissa on vastavalosuoja, ja mukaan tulee laukku. Testasimme laitetta Nikon D850:ssä ongelmitta. FTZ-sovittimella varustetussa Nikon Z 7:ssä se ei toiminut. Tamron on korjaamassa asiaa.
Zoomrengas kiertyy samaan suuntaan kuin Nikonin originaaleissa ja tarkennusrengas päinvastoin; Canonissa asia on toisin päin. Jos rekisteröit objektiiviostoksesi Tamronilla, saat siihen takuun pidennyksen viiteen vuoteen.

Arvio

Jos rekisteröit objektiiviostoksesi Tamronilla, saat siihen takuun pidennyksen viiteen vuoteen.

Ominaisuudet

Merkki
Tamron