anm_tam24-70mm_01

Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2

Tukeva ja ennätyksellinen

tekijä Välineopas #Objektiivit #Tamron
8.7

Tamronilta on tullut paranneltu 24-70 mm F2.8 -objektiivi Canonin ja Nikonin kinokoon kameroihin. Uutuus korvaa aikaisemman vastaavan mallin. Optinen kuvanvakain mahdollistaa viiden aukkopykälän verran tavallista pidemmät valotusajat ilman täräyksiä ja niistä johtuvaa epätarkkuutta. Japanilaisten kameranvalmistajien yhteenliittymän CIPAn mukaan kyseessä on tähän asti tehokkain optinen kuvanvakain, ja myös testissämme se osoittautui erittäin tehokkaaksi.
Toisaalta silloin tällöin tapahtui, että testissä käyttämämme 5D Mark IV otti kuvia, vaikka kohde näkyi epätarkkana ja kamera luuli kohteen olevan tarkka. On erittäin valitettavaa, että kamera ja objektiivi eivät ymmärrä toisiaan paremmin.
Zoom- ja tarkennusrenkaat kiertyvät samaan suuntaan kuin Nikonin eli toisin päin kuin Canonin. Renkaat toimivat tasaisesti ja hyvin. Kaikilla polttoväleillä näkyy hieman vääristymää ja suurimmilla aukoilla vinjetointia. Sama koskee Canonin alkuperäisobjektiivia, mutta ei Nikonin. Terävyys on hyvä kuvan keskellä kaikilla polttoväleillä ja yltää kulmiin asti F5,6:lla. Objektiivi on tiivistetty, mutta jos zoomataan yli 35 mm:n polttovälille, elektroniikka tulee esille, kun linssi ei ole kiinni kamerassa.

Arvio

Hyvin toimiva zoom, joka on edullinen ja hyvä
vaihtoehto originaaliobjektiiveille.
Tarkennusrenkaan epätäsmällisyyttä ilmeni
harvoin, mutta se pilasi joitain kuvia testissämme.

Ominaisuudet

Merkki
Tamron