Tamron SP AF 10-24mm F3.5-4.5 Di II

Tamron-objektiivi tekee hyvän vaikutelman. Polttovälialue on hiukan suurempi kuin alkuperäisessä Canon EF-S -objektiivissa, ja mekaanisesti se on yhtä vakuuttava.

#Objektiivit #Tamron
8.1

Tamron-objektiivi tekee hyvän vaikutelman. Polttovälialue on hiukan suurempi kuin alkuperäisessä Canon EF-S -objektiivissa, ja mekaanisesti se on yhtä vakuuttava. Zoom- ja tarkennusrenkaat kiertyvät hankalasti päinvastaiseen suuntaan kuin Canon-objektiiveissa. Terävyys on halvasta hinnasta huolimatta hyvä jo täydellä aukolla. Se paranee selvästi aukolla F8 ja pysyy korkeana ja käyttökelpoisena pienimpään aukkoon eli polttovälistä riippuen F22–F32 asti. Vääristymä on vähäistä ja vinjetointi samoin, mutta värien hajoamista esiintyy. Automaattitarkennus on todellinen heikkous. Se haeskelee ja on epävarma ja siinä on äänekäs, vanhanaikainen moottori. Päädyimme usein tarkentamaan kokonaan käsin ilman automatiikan apua.

Arvio

Objektiivi on teräväpiirtoinen, se toimii mekaanisesti hyvin ja hinta on edullinen. Tarkennus on hidas, ja objektiivi sopiikin hitaille kohteille, esim. arkkitehtuuriin.

Ominaisuudet

Merkki
Tamron