Tokina 50mm F1.4 FF Opera

Tokinan uuden 50 mm F1.4:n saa Canonin ja Nikonin peilijärjestelmäkameroihin.

#Objektiivit #Tokina
8.9

Tokinan uuden 50 mm F1.4:n saa Canonin ja Nikonin peilijärjestelmäkameroihin. Kun ottaa huomioon, että objektiivi painaa lähes kilon, sitä kannattaa oikeastaan käyttää vain kinokokoisissa. Kun Canonin ja Nikonin vastaavissa, yksinkertaisemmissa objektiiveissa on kahdeksan linssiä, Tokinassa niitä on peräti 15. Objektiivi on siksi isompi ja painavampi, mutta se merkitsee myös, että kuvanlaatu on loistava jo täydellä aukolla.
Testasimme objektiivia Nikonilla, jolla kuva oli täysin terävä keskeltä jo täydellä aukolla. F4:llä myös kulmien terävyys oli huippuluokkaa. Automaattitarkennus on nopea ja äänetön, ja lyhin tarkennusetäisyys on 40 cm. Objektiivissa ei ole kuvanvakainta, mutta sellaista ei ole myöskään Sigman vastaavassa 50 mm 1.4 Artissa, ja kaiken kaikkiaan Tokina on hieman parempi, erityisesti suurilla aukoilla. Opera on Tokinan nimitys huippuluokan objektiiveille, ja materiaalin, muotoilun ja viimeistelyn puolesta uutuus tosiaan ansaitsee tämän nimityksen.

Arvio

Opera on Tokinan nimitys huippuluokan objektiiveille, ja materiaalin, muotoilun ja viimeistelyn puolesta uutuus tosiaan ansaitsee tämän nimityksen.

Ominaisuudet

Merkki
Tokina