Tokina AT-X 24-70mm F2.8 PRO FX

Tarkka mutta hidas

tekijä Välineopas #Objektiivit #Tokina
8.4

Tokinan uusi 24-70 mm F2,8 -objektiivin saa Canonin ja Nikonin kinokoon kameroihin ja se on suunnattu sekä ammattilaisille että harrastajille. Testasimme objektiivia Nikon D5:ssä, jonka kanssa se on tasapainossa. Tarkkuus on oikein hyvä. Vinjetointia näkyy 24 mm:n polttovälillä aukolla F2,8 ja se häviää aukolla F5,6. Muut virheet ovat vähäiset. Suurin ongelma on hidas tarkennus. Se toimii hitaammin kuin Canonin ja Nikonin objektiiveissa, eikä Tokinassa ole vakainta. Valinta automaatti- ja käsitarkennuksen välillä tehdään vetämällä tarkennusrengasta eteen- tai taaksepäin. Viimeistely on siisti, ja laite on tukeva ja tiivistetty. Zoomaus toimii jäykähkösti. Hinnaltaan se on keskitasoa. Alkuperäinen maksaa kaksi kertaa niin paljon, mutta Tamronin ja Sigman lasit ovat pari sataa euroa halvemmat.

Arvio

Vinjetointia on jonkin verran suurella aukolla, mutta muut virheet ovat vähäisiä. Objektiivin saa hankituksi erittäin edulliseen hintaan.
Automaattitarkennus toimii selvästi hitaammin kuin alkuperäisobjektiiveissa, eikä tässä objektiivissa ole kuvanvakainta.

Ominaisuudet

Merkki
Tokina