ACDSee 16

Järjestely- ja kuvankäsittelyohjelma ACDSeen uudessa versiossa on melko vähän uutta, mutta yksi hyvin toteutettu uutuus tekee kuvien katselemisesta ja arvioinnista entistä helpompaa.

#Ohjelmistot #ACDsee
8.6

ACDSee on aina ollut ohjelmana omaa luokkaansa silloin kun kuvia halutaan selailla. Se pätee myös versioon 16. Se toimii nopeasti, ja kuvia on helppoa lajitella saman tien näppäinoikoteiden avulla. Uutta on, että tärkeimmät kuvausasetukset voidaan nyt esittää pikku laatikossa. Siitä voidaan heti tarkistaa valitussa kuvassa käytetty herkkyys, aukko ja valotusaika sekä polttoväli. Toisin sanoen juuri ne tiedot, joita kuvaaja kaipaa. Laatikko on helppo saada esiin ja tarkastella, siitä kiitos.
Ohjelmassa on parin sukupolven ajan ollut karttatoiminto, mutta nyt se toimii myös tavallaan käänteisesti. Sisäisen kartan avulla kuva sijoitetaan ensin esimerkiksi rakennukseen, jossa se otettiin. Kun napsautetaan Reverse Geocodea, hakee ACDSee tietoja esim. maasta, kaupungista tai tiestä ja kirjoittaa ne kuvan metatietoihin. Kuvankäsittelypuolellekin on tullut lisätoimintoja. Esimerkiksi taivasta voidaan tummentaa käyttämällä uutta liukumaskia. Sen käyttö ei kuitenkaan ole kovin selkeää.

Arvio

Todella hyvä valinta jpg-kuvien järjestelyyn, missä se lyö Element Organizerin selvästi. Se on erinomaisen läpinäkyvä, ja nyt myös otosten kuvausasetuksia on todella helppo vilkaista. Ohjelman kuvankäsittelyosio on mukiinmenevä, mutta ei niin hyvä kuin Elements.

Ominaisuudet

Merkki
ACDsee