ACDSee Photo Editor 6

Kuvankäsittelyohjelman edellisestä versiosta on kulunut viisi vuotta. Onko odottaminen kannattanut?

#Ohjelmistot #ACDsee
7.2

ACDSee tunnetaan hyvistä kuvanjärjestelyohjelmistaan, mutta Editor on aivan puhdas kuvankäsittelyohjelma. Ohjelmassa voidaan käyttää raakatiedostoja, mutta säädöt näkyvät vasta parin sekunnin odottelun jälkeen. Se ei myöskään toimi aidon raakamuuntimen tavoin vaan työstää raakatiedostosta muunnettua kopiota. Siksi pääsimme samaan tulokseen, kun työstimme saman kuvan raaka- ja tiff-muotoisia versioita. Valkotasapainokin on kuvausasetuksista riippumatta aina 5000 kelviniä.
Advanced Lighting -toiminto säätää valon ja varjon suhdetta. Yhden liukusäätimen sijaan on käytettävä kahta esim. kevennettäessä varjoja. Varjoja vaalennetaan napsauttamalla ja vetämällä ylöspäin, mutta kun halutaan vaimentaa valokohtia, onkin napsautettava hiiren oikealla painikkeella ja vedettävä alaspäin. Ei järin selkeää. Advanced Color -toiminnolla säädetään värejä suoraan kuvassa. Helppoa ja kätevää, ja sujuu tavallisella napsautuksella. Tätä kirjoitettaessa ohjelman alennushinta oli 19 euroa.

Arvio

Kirkkautta ja värejä voidaan säätää hyvin, mutta käyttöliittymä on huono eivätkä toiminnot ole selkeitä. Raakatiedostoja voidaan työstää, mutta aitoa raakamuunninta ei ole. Pitäydymme siksi ACDSeen järjestelyohjelmassa, jossa on monia samoja toimintoja.

Ominaisuudet

Merkki
ACDsee