Acdsee Pro 6

Ohjelma käynnistyy nopeasti. Se on ennen kaikkea hyvä kuvakokoelman hallintaohjelma, jolla voi myös käsitellä kuvia ja muuntaa raakakuvia.

#Ohjelmistot #ACDsee
7.7

Ohjelma käynnistyy nopeasti. Se on ennen kaikkea hyvä kuvakokoelman hallintaohjelma, jolla voi myös käsitellä kuvia ja muuntaa raakakuvia. Toiminnot valitaan ylhäällä olevista välilehdistä. Kuvakokoelmaa hallitaan Manage-osiossa, ja View-osiossa voidaan katsella kuvia täyskokoisina. Develop ja Edit ovat kuvankäsittelyosioita, jotka on tarkoitettu kaikille kuvatiedostoille, myös raakakuville. Hiukan epäkäytännöllistä on se, että eräät toiminnot, kuten valoisuuden ja värien hallinta, ovat Develop-osiossa, kun taas terävyys ja vääristymien oikaisu ovat Edit-osiossa. Se hidastaa työskentelyä. Kohinanvaimennus on testin alkeellisinta tasoa ja houkuttelee lähinnä käyttämään automaattisia asetuksia. Tavanomaisissa kuvissa ACDSee toimii hyvin. Testitaulusta otetuissa kuvissa koetettiin saada sävyjä esiin väärin valottuneilta alueilta, ja tällöin ACDSee ei selvinnyt kovinkaan hyvin. Eniten häiritsi rakeisuus. Objektiivien virheet, kuten vääristymä, pitää korjata käsin, koska ACDSee ei korjaa niitä automaattisesti. Tämä hidastaa työtä, eikä sitä korvaa se, että tiedostojen muuntamisessa ohjelma on testin nopeimpia. Pian testin valmistumisen jälkeen markkinoille tuli ACDSee Pro 7. Sen raakakuvamuunnin on käytännöllisesti katsoen sama, mutta 7-versiossa voi käyttää kahta näyttöä.

Arvio

ACDSee Pro 6 on ennen kaikkea markkinoiden paras ohjelma kuvakokoelman hallintaan. Arvosana heijastaa vain ohjelman melko vaatimatonta tasoa raakakuvamuuntimena. Säätöjä olisi saanut olla enemmän.

Ominaisuudet

Merkki
ACDsee