ACDSee Pro 9

Jämerä järjestelijä

#Ohjelmistot #ACDsee
8.6

Kuvankäsittelyohjelmisto ACDSee Pro 9:n toiminnot on jaettu kahteen eri osioon, mikä voi tuntua hiukan hämmentävältä. Edit-osiosta löytyy erilaisia työkaluja kuvan muokkaamiseen. Uutuutena mukana on työkalu usvaisuuden poistoon kuvista. Se toimiikin kohtalaisesti, mutta ei kuitenkaan vedä vertoja Lightroomin vastaavalle toiminnolle. Develop-osioon on tullut mukaan automaattinen objektiivivääristymien korjaus. Se ottaa huomioon sen, mitä objektiivia ja runkoa kuvaamiseen on käytetty. Ominaisuus toimii kohtalaisesti, mutta objektiivi täytyy edelleen valita pitkästä listasta itse. Lisäksi korjaus ei kuitenkaan hävitä vinjetointia, vaan siitä on huolehdittava erillisellä toiminnolla.
Olemme kehuneet jo kauan ACDSee Pron valokuvien nopeaa järjestelyominaisuutta, ja kehumme sitä edelleen. Mukana on uusi Photos-ominaisuus, jonka avulla käyttäjä saa yleiskuvan koko valokuvakirjastoon esimerkiksi vuoden, kuukauden tai päivän perusteella. Ominaisuus myös toimii hyvin. Ohjelmassa voi myös luoda Collections-nimisiä kuvakokonaisuuksia, joihin voi kerätä kuvia eri kansioista.

Arvio

Kuvien järjestely tapahtuu kätevästi ja nopeasti. Uuden järjestelyominaisuuden avulla kuviin on helppo luoda yleissilmäys valitun ajan perusteella.
Kuvankäsittely on jaettu kahteen eri osioon, mikä aiheuttaa hämmennystä. Mahdollisuuksia on paljon, mutta se ei peittoa Lightroomia.

Ominaisuudet

Merkki
ACDsee