Adobe Photoshop Elements 2020

Adobe on jälleen kerran lisännyt kehittyneitä, yhdellä napsautuksella käyttöön otettavia tehosteita Photoshop Elementsin uuteen versioon.

#Ohjelmistot #Adobe
8.9

Adobe on jälleen kerran lisännyt kehittyneitä, yhdellä napsautuksella käyttöön otettavia tehosteita Photoshop Elementsin uuteen versioon. 2020-versio käyttää entistä enemmän tekoälyä, joka automatisoi useampia toimintoja kuin ennen. Se koskee esimerkiksi uutta Colorize Photo -toimintoa. Elements värittää vanhan mustavalkokuvan salamannopeasti, ja tulos on erittäin luonnollinen. Myös uusi Select-toiminto valitsee kohteen helposti, kun halutaan esimerkiksi muuttaa etualan valotusta tai vaihtaa tausta.  Vaikka toiminto on hyvä, se menee hiukan harhaan, kun kohteen reunat ovat epätasaiset. Uutta on myös Smooth Skin -toiminto, joka tasoittaa epäpuhtaan ihon. Jos sitä käyttää maltillisesti, tulos on yllättävän hyvä. Ohjelmassa on siis hyviä mahdollisuuksia sille, joka haluaa päästä helpolla kuvankäsittelyssä.

Vaativat kuvaajat, jotka haluavat tarkempia säätöjä, voivat valita Expert-osion, jossa voi mm. työskennellä tasoilla. Expertissä Elements muistuttaa paljon Photo­shopia. Ilahduttava on myös markkinoiden taitavin raakakuvamuunnin, jota päivitetään jatkuvasti uusiin kameraprofiileihin. Siinä on vähemmän säätömahdollisuuksia kuin Photo­shopissa, mutta mukana ovat kaikki perussäädöt, ja kun valotus, värit, kohina ja terävyys pitää saada kohdilleen, hieman vaatimattomampi Camera Raw on huippuluokkaa. Järjestelyosio Organizer on edelleen uskomattoman hyvä. Siinä on monia automatisoituja toimintoja, joiden avulla kuvat löytyvät helposti. Pienellä 38 euron lisämaksulla saa videoiden leikkaamiseen tarkoitetun Premiere Elements 2020:n.

Arvio

Hyvä ja päivitetty raakamuunnin. Hyvä tuloksia nopeasti muutamalla napsautuksella. Todella miellyttävä käyttää ja hyvin nopea.
Select-toiminto ei ole aivan tarkka. Kaipasimme käyrät-säätöä.

Ominaisuudet

Merkki
Adobe