AKVIS Draw Home

Ellei piirtokäsi ole yhtä taitava kuin kamera, niin APUA SAA TÄSTÄ KÄTEVÄSTÄ OHJELMASTA, joka loihtii kuvista lyijykynäpiirroksia. Menetelmä ei tosin sovi yhtä hyvin kaikille kuvausaiheille.

#Ohjelmistot #AKVIS
8.6

Venäläisen Akvis-yhtiön ohjelmalla voi tehdä muutamalla napsautuksella kuvasta lyijykynäpiirroksen. Draw Homen saa sekä Mac- että pc-koneisiin, ja siinä on 28 esiasetusta erilaisille piirrostyyleille. Tyylin valinnan jälkeen kuvan voi vain tallentaa, eikä tämä kestä kuin pari sekuntia. Esiasetukset kaipaisivat esikatselukuvia, sillä nyt numeroilla merkittyjä asetuksia pitää kokeilla yksitellen sopivan tehosteen löytämiseksi. Lopputulosta voi vielä säätää liukusäätimillä, joilla voi muun muassa muokata värikylläisyyttä sekä harmaasävyjen määrää. Muokatessa voi myös säilyttää joitakin alkuperäisen kuvan värejä tai muuntaa kaiken harmaasävyiksi. Itse tehdyt säädöt voi myös tallentaa uudeksi esiasetukseksi tuleville kuville.
Lopputuloksesta saa komean varsinkin, jos kyseessä on muotokuva. Muunnos lyijykynäpiirrokseksi näyttää niin uskottavalta, ettei sen alkuperäksi osaa epäillä digikuvaa. Maisema-aiheissa voi toisaalta olla hankalampaa saada kuvan osa-alueet tasapainoisiksi piirroksessa.

Arvio

Mainio ohjelma tekee käden käänteessä digitaalikuvasta uskottavan ja näyttävän lyijykynäpiirroksen. Säätömahdollisuuksia on riittävästi, mutta kaipasimme valmiille asetuksille esikatselukuvia, jottei niitä tarvitsisi kokeilla yksitellen. Hintaa voi pitää varsin kohtuullisena.

Ominaisuudet

Merkki
AKVIS