Alien skin Exposure 5

Exposure jäljittelee analogisia filmejä. Käyttöliittymä on uusi, ja ohjelma toimii nyt sekä itsenäisenä ohjelmana että esim. Lightroomissa.

#Ohjelmistot #Alien skin
8.6

Joskus kuviin kaivataan pintarakennetta ja tiettyä värimaailmaa, ja juuri siihen Alien Skin Exposure 5:n kaltainen ohjelma sopii. Vitosversiossa on yli 100 erilaista filmitehostetta, jotka voidaan siirtää kuvaan parilla hiiren napsautuksella. Ohjelman käyttöliittymä on muuttunut perusteellisesti, mikä onkin mainio asia, ja ulkonäöltään se muistuttaa lähinnä Lightroomia.
Uutta on sekin, että ohjelmaa ei enää tarvitse asentaa Photoshopin tai Elementsin liitännäiseksi. Se toimii myös omana ohjelmanaan, mutta edelleen myös paitsi Elementsin ja Photoshopin, nyt myös Lightroomin ja Aperturen liitännäisenä. On kätevää, että eri tehosteiden vaikutus kuvaan esitetään pikkukuvina. Kuviin voidaan liittää toisenlaisiakin tehosteita, kuten pölyä, naarmuja ja risaisia kehyksiä, jos nostalgia iskee toden teolla. Alien Skin Exposure ei ole milloinkaan ollut helppokäyttöisempi kuin nyt viidennessä versiossaan. Nyt myös omia säätöjä ja muokkauksia voidaan helposti ja nopeasti tallentaa uudelleenkäytettäviksi.

Arvio

Exposure 5 on saanut uuden ja hyvin helppokäyttöisen käyttöliittymän, jolla on entistä helpompaa lisätä kuviin filmitehosteita. Haluttiinpa sitten vanhaa mustavalkoista Kodak-filmiä, Fujin värikylläisiä diafilmejä tai Polaroidin surrealistisia värejä, ne kaikki löytyvät.

Ominaisuudet

Merkki
Alien skin