Anthropics Technology Landscape­Pro

Hankalaa käsittelyä

#Ohjelmistot #Anthropics
7.0

Anthropics Technology Landscape­Pro toimii joko itsenäisenä ohjelmana tai Photoshopin liitännäisenä. Ohjelmasta on saatavilla kaksi versiota, perusversio jpg-kuville sekä Studio-versio, joka käsittelee myös raakakuvia. Kun kuva on avattu, ruudulla näkyy joukko avainsanoja – kaikki englanniksi – esimerkiksi pilvi ja ruoho, ja tarkoitus on, että nämä avainsanat raahataan vastaavaan kohtaan kuvassa, jolloin LandscapePro tekee maskin kyseistä avainsanaa varten. Maskaus ei ole kovin tarkka, mutta maskattua aluetta voi säätää liikuttamalla hiirtä alueella, kunnes maski täyttää oikeat kohdat kuvassa. Kun maski on paikoillaan, maiseman päälle voidaan vetää esiasetuksia, joilla saadaan erilaisia tehosteita, esimerkiksi ”ilta”, ”sadesää” tai ”kesäpäivä”. Liukusäätimillä voi myös säätää kuvasta valittua aluetta. Ohjelma toimii hyvin, jos kuvan eri alueet ovat tarkasti merkittyjä. Jos maisemakuvassa näkyy esimerkiksi aaltoja, lehtiä, pilviä, puita tai muuta sellaista, ohjelma ei tuota siistejä, tarkkarajaisia maskeja, mikä olisi säätöjen onnistumisen kannalta välttämätöntä. Esimerkiksi taivaan ja ruohon tehosteita pitää vielä säätää erikseen, samoin korjata vino horisontti suoraksi. Ohjelman idea on mielestämme erinomainen, mutta toteutus ei ole peukuttamisen arvoinen. Tehosteiden tekeminen sujuu huomattavasti kätevämmin tavallisella kuvankäsittelyohjelmalla kuin taistelemalla tämän erikoisohjelman eri toimintojen kanssa.

Esiasetusten ja työkalujen lisäksi ohjelman vasemmassa reunassa on Photoshopin työkalulaatikkoa muistuttava osio. Siinä on säätimiä, joiden avulla voidaan liikkua edestakaisin niissä toiminnoissa, joita on tehty. Mukana on myös painike, josta saa yhdellä painalluksella näkyviin alkuperäisen kuvan. Jos LandscapePro-ohjelmaa haluaa kokeilla, siitä voi ladata 30 päivän ilmaisen demoversion osoitteesta landscapepro.pics.

Arvio

Ajatus harrastajakuvaajalle tarkoitetusta automaattisesta kuvankäsittelystä kuulostaa houkuttelevalta. Mukana on monia dramaattisia tehosteita.
Taivaalle, ruoholle ja muille kuvan osille tarkoitettuja automaattisia esiasetuksia pitää säätää niin paljon, että on nopeampaa tehdä se käsin.

Ominaisuudet

Merkki
Anthropics