Ashampoo Photo Optimizer 7

Värit ja kontrastin saa optimoiduksi yhdellä napsautuksella, ja tulos on aina hieno ja realistinen. Ohjelma toimii vain pc-koneissa, ja käyttöliittymä ja muotoilu vaikuttavat vanhahtavilta.

tekijä Välineopas #Ohjelmistot #Ashampoo
8.4

Photo Optimizer 7 on pc-koneille tarkoitettu kuvankäsittelyohjelma, jolla kuviin saa nopeasti ja helposti hienot värit ja kontrastin. Ohjelmaan haetaan kuvakansio, ja kaikki kuvat optimoidaan yhdellä hiiren napsautuksella. Testasimme ohjelmaa joukolla hyvin erilaisia kuvia, ja tulos oli joka kerta hyvä ja realistinen. On myös kätevää, että pystysuora viiva erottaa ennen- ja jälkeen-tuloksen, minkä jälkeen voi päättää muutoksen tekemisestä.
Yksittäinen jpg-kuva valmistui parissa sekunnissa, ja 51 megatavun raakakuvan valmistuminen vei 19 sekuntia. Viisikymmentä kuvaa käsittävän kansion käsittely kesti parisen minuuttia, ja tulos oli joka kerta odotetun kaltainen.
Kuvia voi myös käsitellä yksitellen. Rajaaminen sekä epäpuhtauksien ja punasilmäisyyden poisto käy kätevästi, ja kuviin voi lisätä tehosteita ja muuttaa ne mustavalkoisiksi. Lightroom tarjoaa kuitenkin käsittelyyn paljon enemmän mahdollisuuksia.
Optimizer 7:llä kuvia voi myös manipuloida, mutta ohjelman tarjoamat tehosteet ovat lähinnä käyttökelvottomia. Esimerkiksi Swirl-toiminnolla kuvan voi vääristää täysin tunnistamattomaksi ainoastaan siirtämällä liukusäädintä himpun verran.
Export-toiminnolla valmiit kuvat voidaan siirtää sähköpostiin, mutta ei suoraan esimerkiksi Facebookiin tai Instagramiin. Tämä mahdollisuus on sellainen, jota kyllä kaipaisimme.

Arvio

Export-toiminnolla valmiit kuvat voidaan siirtää sähköpostiin, mutta ei suoraan esimerkiksi Facebookiin tai Instagramiin. Tämä mahdollisuus on sellainen, jota kyllä kaipaisimme.

Ominaisuudet

Merkki
Ashampoo