Capture One 11.1

Uudessa Capture Onen versiossa on näppärä työkalu, joka korjaa kuvat nopeasti. Päivitetty ohjelma lyö monissa suhteissa laudalta Adoben kilpailijat.

tekijä Välineopas #Ohjelmistot #Capture One
8.8

Capture One 11.1 on tanskalaisen Phase Onen kuvankäsittelyohjelman uusin versio. Yritys valmistaa myös ammattilaistason kameroita, jotka hinnoiltaan sijoittuvat kalliimpaan päähän.
Yksi 11.1-version uutuuksista on Normalize-toiminto, joka mahdollistaa valon ja värin kopioimisen yhdestä kuvasta toiseen yhdellä hiiren napautuksella. Se on kätevää, kun halutaan yhtenäistää kuvia, jotka on otettu samasta kohteesta valaistusolojen vaihdellessa. Lens Cast Correction -toiminto on päivitetty niin, että nyt on helpompi löytää värivirheet ja kennopölyn aiheuttamat läikät. Toiminto vaatii vertailukuvien ottamista siten, että etulinssin edessä on puoliläpäisevä levy.
Uutuuksiin kuuluvat myös oikotiepainikkeet tasoilla liikkumiseen, ja esiasetuksia on lisätty. 11.1:een on myös päivitetty uusimpien kameroiden raakaprofiilit sekä lisätty alkuperäis- ja muiden objektiivien dataa, joten objektiivivirheet korjautuvat itsestään.
Kuvat tuodaan Capture Oneen samoin kuin Lightroomiin, ja jpg- ja raakakuvia käsitellään samalla tavoin. Capture Onessa on merkittävästi enemmän toimintoja ja mahdollisuuksia käyttää tasoja säädöissä. Tasoja ei kuitenkaan voi yhdistellä kuten Photoshopissa.
Samoin kuin Lightroomissa, kuvat on vietävä ohjelmasta, ennen kuin niitä voi käyttää muokattuina. Säätömahdollisuuksia on vielä enemmän kuin Lightroomissa, ja paneeleja voi siirtää tai poistaa, jolloin käyttöliittymä muuttuu rauhallisemman näköiseksi. Kuvien käsittelemiseen voi saada ohjeita joukosta englanninkielisiä ohjevideoita.
Monet varmasti arvostavat sitä, että käyttäjä voi itse päättää, haluaako vuokrata Capture Onen vai ostaa sen itselleen hinnalla, joka vastaa noin 14 kuukauden vuokraushintaa.

Arvio

Käyttäjä voi askarrella kuvien pienten ja suurten yksityiskohtien muokkauksen parissa vielä laajemmin kuin Photoshopilla tai Lightroomilla.

Ohjelman lukuisat mahdollisuudet tekevät sen käytöstä monimutkaisempaa ja siksi hitaampaa kuin esimerkiksi Lightroomin.

Ominaisuudet

Merkki
Capture One